home | nieuws | locatie | contact
BEDRIJF PRODUCTEN

In ons labo wordt alle binnenkomende tarwe, alsook ieder productielot bloem eerst onderzocht.

onze doelstelling: een tevreden bakker !!!

Een staal van iedere levering tarwe wordt geanalyseerd teneinde de kwaliteit van het hele lot te controleren.
Uiteraard bevoorraden wij onze molen met een variatie van de beste soorten tarwe, afhankelijk van het oogstjaar en de herkomst.

Ter ondersteuning van de productie, wordt eveneens ieder productielot bloem nauwkeurig ontleed:

  • Vocht- en eiwitgehalte
  • Valgetal van Hagberg
    Opsporen van gekiemde en onrijpe tarwe en de enzymatische activiteit van bloem
  • Zeleny
    Kwaliteit van de eiwitten
  • Glutenindex
    Bepalen van de oplosbare en niet-oplosbare eiwitten
  • Alveograaf van Chopin
    Elasticiteit van het deeg
  • Farinograaf
    Waterabsorptie en stabiliteit van het deeg
  • Extensograaf
    Bakkwaliteit van bloem en deeg
  • Amylograaf
    Hoeveelheid en aard van het zetmeel alsook de activiteit van de amylasen




Spileers NV - Stwg. op Ronse 35 - 7910 Anvaing - Tel. 069 590 590 - info@molensspileers.be